Skip to content

3 ting, du som ung skal spare op til

12 måneder ago

296 words

Er du i dine teenageår, og ved du ikke helt, hvad du skal bruge dine penge på? For mange unge er det ikke unormalt, at man i løbet af sin ungdom sparer en smule op – hvad end det er penge fra mormor, fritidsarbejdet eller store julegaver. Der skal være plads til umiddelbar nydelse, men vi giver her et par råd til, hvad du kan og bør bruge din opsparing på.

Kørekort

Det er de færreste, der kan leve uden et kørekort. Der er ikke noget galt i at få det, når man er ældre, men det giver en vis frihed for både dig og dine nærmeste, at du har mulighed for at køre bil. Et kørekort koster et femcifret beløb, og det kan hurtigt blive dyrere, end man lige går og tror. Du kan tage dit kørekort på en køreskole i Silkeborg.

Huskøb

Selvom det er kutyme at tage lån, når man skal foretage et huskøb, så skal du lægge et beløb som førstegangsbeløb. Og det er ikke nødvendigvis et lille beløb. Afhængigt af husets størrelse bliver det typisk et par hundrede tusinde, som jo ikke kommer af sig selv. Du kan allerede som ung begynde at tænke på det, hvis du som så mange andre har en drøm om at eje dit eget hus en dag.

Drømmerejsen

Som ung er det at rejse noget af det, der står øverst på listen. Mange unge tager et par måneder væk, mens de er i starten af tyverne, og det giver nogle oplevelser, som man ikke kan få senere hen.