Skip to content

4 vedligeholdelsesfrie planter til din have

1 måned ago

334 words

Ønsker du dig en hyggelig og plantefyldt have, men mangler tiden til at passe den? Så er du havnet et helt rigtige sted. I dette indlæg bliver du nemlig præsenteret for en række fantastiske planter, som ikke kræver oceaner af tid og viden. På den måde kan du få en personlig have, uden for meget besvær.

Krybende benved
Også kaldet Euonymus er en plante som egner sig til bunddække. Den bliver 30-40 cm. høj og kan også bruges som klatreplante. Planten er grøn og har hvidbrogede blade, hvilket giver den et unikt look. Den hårdføre plante kan både lide sol og skygge, og så tåler den også beskæring, hvis du synes den breder sig for meget.

Filipendula ulmaria
Bedre kendt som mjødurt, er kendt for sin smukke forårsblomstring. Planten bruges ofte som hæk eller afgrænsning, fordi det har tætte blade og udadvendte grene. Den bliver op til 1,5 meter høj, hvilket betyder at den er vældig glad for sol. Den vedligeholdelsesfrie busk er stort set problemfri og derfor et godt valg til dig, som ikke gider bruge flere timer i haven.

Rododendron

Hvis du ønsker en busk, som giver lidt mere liv og farve til din have, så kan du med fordel vælge en rododendron. Busken giver nogle store, smukke blomster i lyserøde nuancer, som du glædeligt kan plukke af. Du skal dog være opmærksom på, at busken kan blive mange meter høj, hvis ikke den klippes ned, hvorfor den kan give meget skygge i en lille have. Rododendron er modstandsdygtig overfor frost og, men den trives bedst med lidt beskyttelse imod vintervind.

Vårguld

Er en meget pålidelige haveplante, som former sig tæt og stærkt. I foråret forsynes den med orange-gule blomster, som både kan lide sol og skygge. Selvom planten er hårdfør, har den behov for mild beskæring.