Skip to content

Beskyt miljøet og dig selv med et genanvendelig mundbind

12 måneder ago

320 words

God hygiejne er kommet på alles læber i den seneste tid. Og det i en meget bogstavelig forstand, fordi netop mundbindet er blevet mere og mere udbredt på offentlige steder, i offentlig trafik og i store forsamlinger. Med et genanvendelig mundbind beskytter du både dig selv, menneskerne omkring dig og miljøet.

Før i tiden handlede god hygiejne mest om at vaske hænder med jævne mellemrum. Men når en smitsom sygdom er løs i samfundet, må skrappere midler tages i brug. Det er på disse tidspunkter, myndighederne kan vælge at indsætte et krav om brug af mundbind.

For mange vil dette krav betyde, at man pludselig skal til at investere i hygiejneværn på daglig basis. De almindelige engangsmundbind af papir kan svinge i både kvalitet og pris, og de skaber ikke mindst en enorm mængde affald, da de kun kan bruges en enkelt gang. Den slags masseforbrug er en kæmpe belastning for miljøet.

Hvis du vil gøre noget godt for miljøet og din pengepung, uden at gå på kompromis med hverken din eller andres sikkerhed, kan du derfor investere i et stofmundbind. Et mundbind af stof har samme funktion som engangsmundbindet, og beskytter altså dig og andre mod udveksling af smitsomme partikler fra luftvejene.

Behagelige og åndbare mundbind af flere lag stof

Mundbind af stof kan både opleves som mere behagelige og åndbare end mundbind af papir. En anden fordel er, at mundbind af stof i højere grad kan tilpasses den enkeltes ansigtsform. Der findes flere forskellige modeller, og du kan altså vælge den, der føles mest behagelig for dig.

Et stofmundbind er syet sammen af flere lag stof, som filtrerer både den luft, du udånder, og den luft, du ånder ind. Mundbindet kan vaskes eller dampes efter brug, så smitsomme partikler effektivt bliver elimineret.