Skip to content

Derfor skal du købe møbler af god kvalitet

1 år ago

349 words

I årevis har billige møbler præget de danske hjem. De eneste møbler af god kvalitet er dem der er gået i arv fra bedsteforældrene. Møbler lavet i hånden af en rigtig møbelsnedker. Men det er dyrt at købe godt håndværk. Der er opstået en brug og smid væk-kultur. På hvert gadehjørne i de større byer står der billige møbler til storskrald. Hvide laminerede spånplader i en skøn kombination af luft, pap og tusind skruer.

Gamle møbler er populære

Nogle gange kan du være heldig at finde en stol, kommode eller bord fra en tid hvor håndværket blev værdsat. Gamle møbler er blevet populære fordi de har elegance og robusthed. At finde et 70 år gammelt bord der er sat til storskrald er næsten en foræring. Selvom træet er fået ridser eller pletter, så kan møblet nemt blive flot igen. Det skal bare slibes og have en gang voks.

Træ bliver ikke for gammelt

Det gode ved de gamle træmøbler er at materialerne er slidstærke. Belægninger og polstring bliver selvfølgelig slidt med tiden. Samlingerne kan blive løse og vakkelvorne. Men det er noget du nemt selv kan reparere. Det kan du ikke med nye engangsmøbler. Når bordet eller kommoden er slebet skal det bare samles igen. Lim samlingerne og det en gang olie eller voks på overfladen og du har et fantastisk flot møbel i tråd med tiden.

Her finder du nye håndværksmøbler

Naturmaterialer og robuste møbler er populære. De er tilpasset et let nordisk design. O&D står for Overgaard og Dyrman. Det er en virksomhed med fokus på natur og funktionalitet.Et godt stykke håndværk kan du se på deres hjemmeside. Der både stole og borde der vil pryde et hjem i funktionelt nordisk design der værdsætter møbler i høj kvalitet.