Skip to content

Flag og glæde i hjemmet

7 år ago

396 words

Det danske flag er for mange herhjemme et symbol, som vækker glæde og begejstring. Flaget symboliserer ofte en god hændelse og forbindes ofte med en festlig lejlighed – selvfølgelig undtaget når der flages på halvt, hvilket betyder at en person er gået bort. For det meste er det dog heldigvis på glædelige vilkår at flaget benyttes.

Når der er fødselsdag i familien er det naturligt for mange, at pynte op med flag i hjemmet. Ofte er der fælles morgenmad hvor forældre eller søskende i “al hemmelighed” har sat flag frem på bordet for at symbolisere at det fejres, at endnu et år er gået. Her er et eller flere bordflag af god kvalitet en rigtig god ting at have i hjemmet, da de kan holde år efter år. 

Til barnedåb er der typisk én i familien, som giver den lille et bordflag i gave, måske med navn og fødselsdato indgraveret i foden, som barnet så kan tage frem på sine kommende fødselsdage og tage med sig når det flytter hjemmefra. Det er en hyggelig tradition, som kan bringe mange gode minder frem. 

Inviterer man til fest er det også for mange naturligt, at pynte op med flag udendørs. Her er det typisk flag af papir eller plastic som kommer i brug. Dem kan man sætte i indkørslen eller i potteplanter og i jorden. Så er der ingen der er i tvivl om, at det er her der er fest. Er man så heldig at have en flagstang, kan man selvfølgelig også hejse et flag der. 

Papirflag er desuden ofte dem der er med ude og fejre at noget godt er hændt. Er der eksempelvis et ungt menneske, som har afsluttet skole eller uddannelse, så står familien typisk klar med flag ude på den anden side af endt eksamen. Eller hvis nogle skal hentes i lufthavnen efter en længere rejse, kan papirflagene medbringes for at symbolisere glæden ved at de er vendt hjem igen.