Skip to content

Futon giver dig ro om natten

1 år ago

324 words

Vi hører så ofte om, hvor vigtigt det er at få en god nats søvn på omtrent 8 timer. Vores krop grugen pausen til at genstarte, restituere og finde den mentale balance. Hvis din krop er veludhvilet, er den bedre til at modstå stress, depression og en bred vifte af andre livsstilsygdomme. Den vigtigste forudsætning for en god søvn om natten er et komfortabelt underlag, der passer til din krop. Det er meget individuelt , om man sover bedst på en blød eller hård madras. Men hvis du foretrækker de lidt fastere og solide madrasser, vil du helt sikkert elske en vidunderlig futonmadras.

Ordet futon stammer fra det gamle orientalske Japan. Traditionelt består den af liggeunderlaget shiki-buton og dynen kake-buton. Shikibuton er placeret direkte på gulvet, der er sammensat af tatami-måtter. I vesten har vi moderniseret begrebet lidt, så vi hovedsageligt kun bruger det om selve madrassen.

Fordele ved futon:

  • De giver en god ventilation
  • Virker kølende om sommeren
  • Luner dejligt om vinteren
  • Giver en stabil komfort og god støtte

Hvor kan jeg købe futon?

Blandt andet Bluemoon.dk kan fremhæves i den sammenhæng. De har et bredt udvalg af den klassiske japanske seng i forskellige materialer. Hvis du bedst kan lide et fast underlag, kan de gå efter den traditionelle madras, der ligger i den hårde ende af skalaen. Er du derimod til de blødere senge, kan du med fordel vælge en luksusmadras. Den indeholder flere lag af elastisk latex, bomuld, uld og kokosfibre. Kombinationen af disse er alle med til at give en blødere fornemmelse for din krop.

Hvis du gerne vil give soveværelset et mere eksklusivt look, kan du med fordel vælge at investere i en god hovedgærde og sengeramme til. Det vil give rummet en hel anden slags ro, der vil hjælpe dig med at falde hurtigt i søvn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *