Skip to content

Husk dette, når du bygger eller renoverer vej

8 måneder ago

418 words

Det er et kæmpestort arbejde at anlægge ny vej eller renovere en eksisterende. Og vi snakker ikke en lille privat indkørsel – vi snakker en stor vej, som hverdag lægger fundamentet for en masse offentlig trafik. Det kræver først og fremmest tilladelser, men det kræver også det helt rigtige godkendte udstyr, som kan dirigere trafikken sikkert igennem.

Vi giver dig her de bedste råd til, hvordan du kommer igennem dit vejprojekt.

Få styr på dine tilladelser først

Før du begiver dig ud i et vejprojekt, skal du være sikker på, at du har myndighedernes godkendelse. Dette kræver nogle ansøgningsprocesser, hvor du skal vide nogle bestemte ting, før du overhovedet kan indgive en ansøgning.

Hos Avs-vejsikring.dk har de stærke kompetencer inden for både selve arbejdet, men også papirnusseret, der sikrer, at du rent faktisk må udføre det stykke, der foreligger. De kan altså sikre dig, at dit projekt overhovedet bliver til noget, og de kan sikre dig, at projektet kommer i mål som ønsket.

Afmærkning og skilteplanlægning

Det absolut vigtigste element, når du skal foretage vejarbejde, er den skiltning og den afmærkning, som du tilbyder bilisterne og andre trafikanter, når arbejdet påbegyndes. Trafikken rundt om arbejdet skal stadig foregå gnidningsfrit, og det er dit ansvar som projektansvarlig. Sørg derfor for at alliere dig med kompetente partnere, der har lavet lignende arbejde før.

Afmærkninger skal ske på vejene, hvor bilisterne skal guides med både lys og vejafmærkninger, mens skilteplanlægning skal give mulighed for at informere trafikanten, inden de rammer punktet for vejarbejdet. Det skal både give mulighed for at omlægge ruter, samt informere om hvornår man kan forvente at arbejdet påbegyndes og afsluttes.

Sørg for løbende eftersyn

Det er så afgørende, at arbejdet udføres korrekt, da man ændrer de lokale trafikforhold over en længere periode, og derfor skal der løbende føres tilsyn med både selve arbejdet, samt hvordan trafikken føres igennem området. Er der meget kødannelse? Skabes der knudepunkter på grund af arbejdet? Har man overhovedet mulighed for at gøre noget anderledes?

Disse overvejelser skal både gøres før projektet, men også under projektet, hvor nogle uforudsete udfordringer opstår. Sørg derfor for altid at have en tilsynsmand på opgaven, der kan sikre det bedst mulige projekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *