Skip to content

Hvilken server skal jeg vælge?

3 måneder ago

318 words

Det kan være svært at finde ud af hvilken server du skal vælge til din virksomhed. Her får du nogle idéer til hvordan du finder en server der passer til dine behov.

Til at starte med vil vi se på hvad en server egentlig er. Du har muligvis ikke den store tekniske kendskab og har brug for lidt grundlæggende viden om servere.

Hvad er en server?

En server er ganske enkelt en computer. Men den adskiller sig naturligvis fra den computer du arbejder på til dagligt. En servers funktion er at lagre og dele sin information med andre computere.

Man kan sige at serveren er en slags supercomputer fordi den er optimeret til at lagre og dele information. Det kræver stor hastighed og kapacitet.

Når du ser en hjemmeside på internettet, så får du den vist igennem en server. Din virksomheds hjemmeside ligger også på en server, hvor andre computere kan se den.

Dit behov for server

Så langt, så godt. Når du begynder at nærlæse, vil du opdage at der findes et væld af forskellige servere på markedet. Så hvilken skal du vælge? Den ene er mere nørdet og teknisk end den anden. De slynger om sig med begreber som dedikerede servere, virtuel og ThinkAgile.

Start med at finde ud af hvad du egentlig skal bruge en server til. Er du en stor virksomhed der skal lagre en stor mængde data? Eller måske har du en lille virksomhed med behov for et sted til billeder som alle kan få adgang til.

Vigtigste ved valg af server

Det vigtigste når du vælger server er om den er driftsikker og har sikkerheden i top. Og så skal den tilbyde en backup så du ikke mister data. Tag et kig på ThinkAgile servere fra Lenovo der har optimeret lagring og deling.