I Den Blå Planet får du oplevelser som få andre steder

By:

Leder du efter et sted, hvor hele familien kan få store oplevelser og skabe gode minder, de kan dele de kommende år? Så er det oplagt at vælge Den Blå Planet på Amager ved København. Her har du mulighed for at møde 20.000 dyr, primært fisk, fordelt primært i omkring 7 millioner liter vand og 53 akvarier.

Det er super let at komme til Den Blå Planet. Du kan enten blot hoppe på en shuttlebus fra Københavns Hovedbanegård eller fra Københavns Lufthavn, der er meget nær. Desuden er Kastrup metrostation blot få minutters gang væk, og naturligvis er der også gode parkeringsmuligheder ved Den Blå Planet, der i øvrigt er super smukt placeret helt ud til Øresund.

Den Blå Planet blev indviet i 2013 af Dronning Margrete og Prins Henrik, og afløste dermed det tidligere Danmarks Akvarie ved Charlottenlund nord for København. 3.000 dyr flyttede med fra Charlottenlund, mens 17.000 nye er altså siden kommet til. Siden 2013 er Den Blå Planet vokset til en af Danmarks mest besøgte attraktioner, og er i øvrigt Nordeuropas største akvarium. Selve byggeriet er i sig selv en oplevelse. Anlægget er tegnet af det samme arkitektfirma, der også står bag Belly Sky i Ørestaden. Arkitekturen er inspireret af en hvirvelstrøm, og er derfor markant set fra luften, og også super spændende at bevæge sig rundt i. Det største akvarie er Oceantanken, der alene indeholder 4 millioner vand. Det er her at de berygtede hammerhajer bor. Disse er nok den største attraktion i Den Blå Planet, og vil når de er udvokset i 2013 være over 3 meter lange. Du kan opleve hammerhajerne svømme side om side med blandt andet rokker og muræner, og bare generelt få et godt indblik i livet i verdens store oceaner. En andet fantastisk spændende akvarie er Koralrevet, hvor du kan opleve alle de smukke dyr, der lever omkring netop korallerne. Desuden findes fem store akvarier, der viser det mangfoldige liv i Afrikas tre største søer. Her kan du også opleve livet over vandet, da der blandt andet findes et spændende udvalg af dværgkrokodiller og smukke fugle. Mulighederne for store oplevelser hos Den Blå Planet er nærmest uendelige, og et besøg efterlader et stort indtryk os folk i alle aldre.

 

Posted in: Uncategorized