Skip to content

Med praktiske springforme kan du bage alle de kager, du drømmer om

4 år ago

324 words

Uanset om du er professionel konditor eller amatørbager, har du brug for det rette udstyr. Du kan nå langt med mel, sukker, æg og smør, men du får også brug for forme, piskeris, dejskrabere og meget andet. Mange bagere ville være fortabt uden deres springforme, og hvis du køber et par stykker selv, vil du forstå hvorfor.

Bradepandekagen er en klassiker, som man især kender fra folkeskoletiden, når man skulle have kage med til hele klassen. Men hvis du vil bage en mindre kage, eller blot nogle kager, der ser mere imponerende ud, er en springform et oplagt valg.

Springforme kan du bruge til at bage kager til en mindre gruppe, men også til at bage kager i flere lag. Den klassiske cheesecake laves oftest i en rund form, og den elegante bryllupskage i flere niveauer er også ofte bagt i en springform.

Springformen har et specielt design, hvor bunden og siderne er adskilte fra hinanden. På den måde kan du altid være sikker på at kunne få siderne løsnet og fjernet fra kagen, så den bliver klar til servering. Vil du sikre dig, at bunden også kan adskilles fra kagen, kan du fore med et stykke bagepapir.

Praktiske springforme med låg til transport

Springformen er yderst populær, fordi der er garanti for succes. Derudover er den praktisk, fordi den ofte kommer med et låg og håndtag, så den er let at transportere, og så du kan opbevare kagen direkte i formen. Ofte kan du få springforme i sæt, så du kan bage flere kager og transportere, hvis du f.eks. skal bage til et selskab.

Mange springforme har derfor også en bund som er behandlet med emalje, så du kan bruge bunden til servering, og ikke behøver tage kagen ud. På den måde sparer du opvask – både på servering og opbevaring af kagen.