Skip to content

Passer passepartout til dit maleri?

9 måneder ago

388 words

Der findes mange forskellige indramningsløsninger til ens valgte motiv. Det kan være, man står med en kreation, man selv har skabt fra bunden af forskellige materialer enten slavisk med det samme materiale hele vejen eller i kombination med forskellige remedier: Olie, blyant, kridt eller noget helt andet.

Eller også du har været ude at indkøbe et maleri, du har ledt efter længe, på loppemarked eller auktion, og som fuldender den samling, du er ved at opbygge på hjemmefronten, og som du ikke kan vente med at hænge op og få beundring for fra dine besøgende gæster.

Om dit motiv udspringer af et af de to ovenstående valg eller et helt tredje, så tør vi godt garantere, at en af løsningerne med indramning kan være et supplement i form af en passepartout, der typisk er et stykke karton – der gerne skal være syrefrit – som tilføjelse til ens ramme, så motivet fremstår endnu mere tydeligt og hiver efter betragterens opmærksomhed.

Som nævnt er det blevet en moderne løsning med en tilføjelse at passepartout af flere årsager, da en passepartout i stort set alle tilfælde passer til de fleste motiver; der skabes en harmoni mellem billedet og rammen; løsningen virker professionel, og – som nævnt – vil det trække opmærksomheden mod motivet end ved bare en almindelig ramme uden en passepartout.

Men det indebærer jo selvfølgelig også, at du kan finde en passepartout, der passer helt perfekt til dit motiv, og det er ikke altid, at det kan lade sig gøre. Skulle du dog endelig være så heldig at finde en ramme, der passer, så findes der heldigvis firmaer derude, som vil hjælpe alt, hvad de kan, for at skræddersy en passepartout til de mål, der egner sig til dit motiv.

Det kan endda være, du vil have en passepartout, der ikke er firkantet. Den slags kan også laves af visse firmaer.