Skip to content

Perlernes vidunderlige verden

2 måneder ago

331 words

Perler kan bruges til rigtig mange ting. Til perleplader, flotte smykker, hårspænder, som dekoration på æsker og skrin, til lysdekorationer, pynt på tøj og meget andet. De smukke kugler fås i alle regnbuens farver, både farvede og i naturfarver, i alskens materialer som sten, glas, perlemor, ædelsten og krystal og i mat, skinnende og changerende. Derfor er de så gode til at pynte og til brug i hobbyprojekter. Her får du et tip til tre ting, du kan bruge perler til.

Smykker

Den måske mest oplagte mulighed af dem alle er smykker. Smukke halskæder, armbånd og øreringe er alle besat med perler, og så er det supernemt at komme i gang med, hvis du har det rette udstyr. Det kræver ikke meget, og mange hobbyforretninger sælger startpakker, så du kan komme i gang med det samme. Her skal du bruger specielle perler til smykker, som typisk har et hul igennem sig eller et vedhæng, så de enten kan sættes på en snor eller hægtes på en kæde i leddet som en slags charm.

Til dekoration af tøj

Har du strikket din egen sweater, kan du sy perler på, hvis du ønsker at give den lidt ekstra funklen og fine detaljer. Det kunne være, din grå sweater kunne bruge et hint af perlemor, eller at den strikkede farveovergang skulle forstærkes af en perlerække. Du kan også sy perler på gammelt tøj og på den måde give tøjet nyt liv. Mulighederne er mange, og kun fantasien sætter grænser.

Lim dem på æsker og skrin

Har du et gammelt smykkeskrin stående, som trænger til en kærlig hånd? Så kan du lime smukke perler på og give det nyt liv. Du kan også lime perler på gamle papkasser og -æsker og bruge dem til opbevaring af alle dine små, fine ting.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *