Skip to content

Privat eller offentlig skole: Fordele og ulemper

4 måneder ago

308 words

Overvejer du at sende dit barn på privatskole, og er du i tvivl om, hvorfor det kan være en bedre løsning end den offentlige folkeskole? Så er du landet det rigtige sted. Vi vil i denne artikel komme nærmere ind på forskellene, og hvornår du bør vælge en privatskole over en folkeskole.

Bedre screening af lærere

På en privatskole er der ofte højere krav til undervisningen, og lærerne vil ofte få en højere standardløn end på en folkeskole, fordi de simpelthen er bedre lærere. Den helt store fordel vil være kvaliteten af undervisningen, fordi lærerne er screenet bedre fra start og bedre kan formå at tale til den enkelte elev. Vælger du eksempelvis en privatskole nær Holbæk, vil dette være tilfældet.

Færre elever i klassen

På en privatskole er der ofte færre elever i klassen, hvilket leder til mere tid til den enkelte elev, hvilket igen øger kvaliteten af undervisningen og ikke mindst den individuelle elevs forståelse. I en folkeskole kan der være op til 25-30 elever, og det er umuligt for én lærer at holde styr på og undervise alle elever lige godt. Her er forholdene en del anderledes på en privatskole.

Bedre social indskoling

Dette punkt er nok det, der deler vandene mest. Fordi en folkeskole har den fordel, at eleverne hærdes mere og omgås flere forskellige sociale lag. På en privatskole vil der være færre forskelligheder, og børnene udsættes ikke for de samme problemer, der kan opstå på baggrund af forskellige kulturer og sociale baggrunde. Det er både godt og skidt, og man bør grundigt overveje, hvad der er bedst for ens barn, når det kommer til den sociale indskoling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *