Skip to content

Sikr nem udluftning og sundt indeklima med boksventilator

2 år ago

429 words

De fleste mennesker har oplevet at få læst og påskrevet, at der skal luftes ud tit og ofte for at sikre et godt indeklima. Mange kan nok huske en løftet pegefinger fra forældre, når teenageværelset blev for lummert, eller en folkeskolelærer, der insisterede på åbne vinduer i frikvarteret. Med en boksventilator bliver det ikke længere et problem at huske at lufte ud – det klarer ventilatoren for dig.

Et sundt indeklima er vigtigt af mange grunde. Udluftning sørger for, at vi får frisk ilt til hjernen, at affaldsstoffer kommer ud af huset, og er overmåde vigtigt i for eksempel ældre huse, der er bygget på radonholdige grunde.

Radon er et radioaktivt stof, som siver op gennem undergrunden, og trænger ind i de fleste huse bygget før årtusindskiftet, da der ikke var krav om at bygge radonsikre fundamenter dengang. Problemet med ophobning af radon kan dog i de fleste tilfælde minimeres ved at installere ventilation, så det skadelige radon forlader bygningen hurtigere end det ankommer.

image-1

Skab et sundere indeklima med en automatisk ventilator

Beboelsesbyggeri af ældre dato er ofte bygget utæt eller uhensigtsmæssigt hvad angår udluftning. Derfor er det en god løsning at installere boksventilatorer, når bygningerne renoveres. På denne måde øges boligernes værdi på en forholdsvis nem måde, da boksventilatorerne blot skal monteres og altså ikke ændrer på bygningens konstruktion som sådan.

Boksventilatorerne har forskellig størrelse og forskellig kapacitet, alt efter hvad du har behov for. Du kan få en ventilator, der sparer på strømmen, og derfor har en lav men kontinuert luftudskiftning. Du kan også få mere kraftige ventilatorer, hvor du kan indstille kapaciteten og køre med kraftig eller langsom udluftning, alt efter hvad du har brug for i situationen.

En boksventilator erstatter dog ikke helt den gammeldags udluftning, og i private hjem anbefales det stadig at lufte ud 2-3 gange om dagen i 5-10 minutter med gennemtræk, for at få renset luften. Har man en travl hverdag med få timer hjemme, er en boksventilator dog en stor hjælp for alligevel at få luften udskiftet i løbet af dagen.

På ventshop.dk forhandles flere forskellige boksventilatorer, blandt andet af mærkerne Geovent og Exhausto. Disse mærker er bredt anvendt i byggebranchen og er især anvendelige i industri og institutioner, hvor større ventilationssystemer er nødvendige. Tag et kig på udvalget og kontakt endelig hjemmesiden, hvis du har spørgsmål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *