Skip to content

Spar penge og gavn miljøet med et pillefyr

5 måneder ago

417 words

Er du på udkig efter en effektiv metode til opvarmning af dit hjem, som samtidigt skal kunne svare sig økonomisk? Ønsker du derudover at gøre noget godt for miljøet? Så er opvarmning ved hjælp af et pillefyr den helt rette løsning for dig! Her får du både en bæredygtig og økonomisk fordelagtig løsning.

Et pillefyr tilgodeser miljøet

I et pillefyr foretages der, som navnet antyder, afbrænding af træpiller. En af de helt store fordele ved træpillerne er, at de er CO2-neutrale og dermed forurener de ikke. Dette skyldes, at afbrænding af træpillerne afgiver den eksakte samme mængde CO2, som træet alternativt ville gøre, hvis det skulle ende sine dage i forrådnelse i skoven. Har du før fyret med f.eks. gas, kul eller olie, er træpillerne altså et rigtigt godt alternativ til opvarmning, der tilgodeser miljøet, hvilket må siges at være vigtigt i en tid, hvor de miljømæssige udfordringer er et stort fokusområde.

Træpiller gavner pengepungen

Hvis du på nuværende tidspunkt fyrer med f.eks. kul, kan du på den lange bane spare adskillige kroner ved at gå over til et pillefyr. Den samme mængde energi er ganske enkelt billigere at producere ved afbrænding af piller end ved afbrænding af kul. Energiindholdet i træpillerne er på ca. 5 kWh pr. kg svarende til omtrent en halv liter fyringsolie. Har du f.eks. et forbrug på 3000 liter olie om året, kan dette således skiftes ud med træpiller svarende til omtrent 6 tons.

Kvaliteten af træpillerne er vigtig

For at sikre en så ren afbrænding som muligt er det vigtigt, at de træpiller, der benyttes, er af en vis kvalitet. Typisk har pillerne et vandindhold på maksimalt 10%, mens de har et askeindhold på maksimalt 0,5%. Er indholdet af vandet tilstrækkeligt lavt, sikres der en ren forbrænding idet der dermed kan opretholdes en høj temperatur i brændkammeret i fyret.

Et eksempel på en forhandler, hvor man kan sikre sig en høj kvalitet af træpiller, er Jysk Biobrændsel. De benytter sig kun af råvarer fra leverandører, som er certificeret i henhold til FCS og PEFC, hvilket sikrer, at træpillerne er 100% vedvarende. Fordelen ved Jysk Biobrændsel er desuden, at de tilbyder fri fragt i hele landet og at pillerne kan leveres på din ejendom efter eget ønske.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *