Skip to content

Vælg tagrender i metal, da de kan holde i mange år fremover

1 år ago

521 words

Det danske klima slider hårdt på alt, der er udenfor. Det er derfor naturligt, at dine tagrender med tiden bliver slidte, og at du er nødt til at skifte dem. Det er nogle irriterende penge, men også en nødvendig investering at gøre i dit hus. Derfor er det vigtigt for dig, at du sørger for at skifte dine tagrender, inden de giver helt op. 

Når du skal vælge nye tagrender, er det en god ide for dig, at du vælger nogle i metal. Det kan i langt højere grad holde til det til tider barske danske klima. Det er med til at gøre, at du kan have glæde af dine nye tagrender i meget længere tid, end hvis du havde nogle i plastik. Det er nemlig et materiale, der er meget mere påvirkelig af klimaet, end metal er. 

Et godt sted for dig at købe dine nye tagrender er på e-plast.dk. Selvom navnet måske ikke antyder det, har de et stort udvalg af tagrender i metal. Det er med til at gøre, at du nemt kan finde dem, der passer til dit hus. 

Du kan vælge mellem to forskellige former for metal. Det er aluzink og stål. Aluzink er en meget holdbar form for metal, der sagtens kan holde til en række forskellige former for vind og vejr. Der er den fordel ved materialet, at det selv kan reparere mindre ridser. Du står derfor ikke med en tagrende, der skal udskiftes, fordi den simpelthen er blevet for grim. Du kan typisk regne med at have en tagrende i aluzink i 15 år. 

Ståltagrender er en anden og meget holdbar mulighed. Du får faktisk 20 års garanti på ståltagrender, så de kan altså holde i endnu længere tid end aluzinktagrender. Ståltagrenderne passer godt til både moderne og ældre huse og er derfor en løsning, som alle kan bruge. 

Når du sætter din tagrende op, er det vigtigt, at du sørger for, at den sidder midt på huset. Mange placerer tagrenderne ved husets hjørner, fordi det ser pænere ud rent æsketisk. Afløbet fra hjørnerne er dog ikke nær så stort, som hvis du sætter tagrenderne midt på huset. Ved hjørnet er afløbet kun på 95 kvm, mens det midt på huset er på 200 kvadratmeter. Du kan altså klare dig med færre rør, når du placerer dem midt på huset. 

For at sikre dine tagrender det længst mulige liv er det vigtigt, at du renser dem for nedfaldne blade og lignende mindst to gange om året.