Skip to content
1 år ago

285 words

Guar Gum er ekstra fint kvalitetspulver. Det er glutenfrit, og meget velegnet til vegetarer og veganere. Det er desuden både halal og kosher venligt. Det kan bruges i flere forskellige fødevarer til eksempelvis at blødgøre, undgå vandlækager eller til at tykne en masse. Guar Gum er duftneutral og har ingen smag.

Guar Gum er ideelt at bruge i fødevarer som gelé og budding samt suppe og frosne produkter, da det er vandabsorberende, og dermed forhindrer vandlækage. Det kan også bruges til at blødgøre og øge mængden af dej, det kan bruges i skum for at øge stabiliteten og teksturen, og det kan desuden fungere som erstatning for stivelse, sirup og sukker. Også i is kan det være fordelagtigt at bruge Guar Gum, da det forhindrer dannelse af iskrystaller. Produktet er særligt velgenet til veganske retter, da det kan bruges som bindeled i stedet for eksempelvis æg. Guar Gum er ikke følsom overfor pH, og tåler salte, hvilket gør produktet teksturforbedrende og brugbart som jævner, stabilisator og emulgator.

Til slut vil jeg give et kort eksempel på hvordan Guar Gum kan bruges i praksis. Det kan være en god idé at bruge lidt Guar Gum, hvis man bager glutenfrit brød. Uden gluten vil dejen let smuldre, men med bare en smule Guar Gum får dejen en elastisk masse, der er nem at arbejde med. Der bruges blot 3-5g pr. 1 liter væske for mærkbar effekt.