Skip to content

Hjælp til motorisk hæmmede: Sådan gør du hverdagen lettere

4 måneder ago

288 words

Det er ikke nemt at være handicappet og have en normal hverdag som andre mennesker. Man er naturligvis hindret i at gøre visse ting, men heldigvis findes der flere og flere tiltag, hvorved fysisk hæmmede kan leve som normalt. Vi kommer her med bud på, hvordan du kan gøre livet for en, du kender, lidt lettere.

Jo, der findes handicapvenlige rejser

En stor ting, som handicappede kan have svært ved, er at rejse. Og da at rejse for mange er at leve, så er det ærgerligt, at man ikke kan komme ordentligt ud at rejse på grund af sit handicap. Heldigvis findes der Handicaprejser, som skræddersyr rejser til netop handicappedes behov, så de ikke skal gå glip af oplevelser på grund af uheldige omstændigheder i livet.

Køkkenudstyr skabt til handicappede

Det kan være svært for motorisk hæmmede at åbne dåser og ælte deje, men der findes en masse udstyr, som man kan få i handicapvenlige udgaver. Det findes faktisk specifikke webshoppe, som sælger udstyr med henblik på, at fysisk hæmmede også kan få lov til at lave mad på samme betingelser som os andre. Og det er faktisk slet ikke så dyrt igen.

Skridsikre måtter

Ældre og handicappede kan have svært ved at gå på særligt glat gulv, og i værste tilfælde kan det ende med en brækket hofte, hvilket ultimativt kan have fatale konsekvenser. Med skridsikre måtter kan du give en hjælp med på eksempelvis badeværelsesgulvet. De kan også bruges andre steder, men det er særligt vigtigt i vådrum og andre rum med glatte overflader i gulvhøjde.