Skip to content

Bæredygtige gardiner lavet af genbrugsmateriale

1 år ago

324 words

Det er ikke kun et modefænomen at ting skal være bæredygtige. Det er en nødvendighed. Når det kommer til gardiner i hjemmet, så er der flere muligheder for at gøre dem bæredygtige.

Du vil naturligvis ikke beskyldes for at ødelægge planeten, havet og skildpadderne. Derfor er du sikkert meget opmærksom på hvad der er godt for miljøet og hvad der bare belaster det yderligere.

Gamle gardiner der ser ud som nye

Hvis du har talent for at sy gardiner selv, så er det oplagt at du genbruger gamle gardiner til at sy nye. På den måde kan du supplere din vintage-indretning med tidsrigtige gardiner.

Når du flytter har du to muligheder for at genbruge gardiner. Du kan tilbyde de nye lejere eller købere at overtage dine gamle gardiner. Eller du kan tage gardinerne med og tilpasse dem dit nye hjem.

Gardiner af plastik

Alt af plastik er i princippet skidt for miljøet. Men i dag er det heldigvis muligt at genbruge plastik. Så i stedet for at brænde det gamle plastik, kan det genbruges til gardiner. Således har en virksomhed specialiseret sig i gardiner lavet af plastikflasker.

Andre materialer kan også genbruges til at lave miljøvenlige gardiner.

Skræddersyede gardiner der udnytter energi

Endelig er der også muligheden for at lave spritnye gardiner som udnytter energien optimalt. Således har Gardin-Montøren et sortiment af gardiner der udnytter solens stråler både sommer og vinter.

Du kan få gardiner der reflekterer solens varme så det er lettere at holde en lav temperatur om sommeren. Det sparer på strøm fordi du ikke bliver fristet til at bruge aircondition.

De forhandler også et gardin der isolerer. Et hulrum sørger for at holde varmen inde om vinteren. Om sommeren holder den varmen ude. Det sparer energi når du ikke behøver at tænde radiatoren.