Skip to content

En vejrsten giver en sikker vejrudsigt

1 år ago

322 words

Det er frustrerende at vejrudsigter er så usikre som de er. Meterologerne lover sol den næste dag og du vågner til regnvejr. Nogle gange er det lettere bare at stikke hånden ud ad vinduet for at mærke om det regner eller om det er koldt.

Men har du hørt om en vejrsten? Den tager aldrig fejl af vejret. Vejrstenen er et dekorativt og humoristisk indslag i haven.

Hvad er en vejrsten?

Det er en helt lavpraktisk måde at se hvordan vejret er. Indrømmet, den kan ikke forudsige vejret, men den giver en god indikation af hvordan vejret er lige nu. Ikke meget anderledes end at stikke hånden udenfor.

Stenens naturlige egenskaber gør at du ved at mærke eller kigge på den kan se hvordan vejret er. Som regel er der en humoristisk fortolking af stenens tilstand skrevet på den ene side.

Der kan stå noget i retning af: “Våd sten = regnvejr” eller “Varms sten = solskin”.

God gave til Fars dag

Når man bliver forælder virker det som om at fædre udvikler en helt særligt form for humor. Måske er det træthed eller en flugt fra hverdagens leverpostejsmadder. I hvert fald skal der ikke meget til før far smågriner over det indlysende.

Derfor er stenen en suveræn gave på Fars dag. Han vil elske at smile hver gang han kigger på stenen i haven.

Du kan forresten købe et udvalg af granitsten hos Malericentralen.

Granit er dekorativt

Selvom sten kan være til stor irritation i køkkenhaven, så er granit altid dekorativt andre steder. Det findes overalt i den danske natur og den minder os konstant om hvor dejligt og varieret et land vi bor i.

Granit er smukt i regnvejr, snevejr og solskin. Det er urokkeligt i stormvejr og en enkelt sten kan bære minder for livet.