Skip to content

Beskyt din bil i højsæsonerne

1 måned ago

320 words

For mange bilejere er bilen deres kæreste eje. Både, fordi den tager dem fra a til b hver evig eneste dag, og måske er vedkommendes eneste transportmiddel til og fra arbejde, men også, fordi en bil ikke er nogen billig investering. Den er dyr i anskaffelse og i drift, og derfor er en bil noget, man gerne vil passe på, så man kan have den i rigtig mange år. Mekanikerregningerne kan hurtigt løbe op, så jo sjældnere, du skal til mekaniker med den, jo bedre.

Både meget varme sommerdage og meget kolde vinterdage kan være hårde for din bil. Derfor findes der en række forholdsregler, man kan tage sig, for at beskytte sin bil i højsæsonerne med ekstrem varme eller kulde.

Om vinteren

Om vinteren bør du for så vidt mulig parkere din bil i en lukket p-kælder, i en garage eller i en carport. Har I to biler i husholdningen, er en dobbelt carport en god investering, så begge biler kan stå i sikkerhed. Fordelen ved at stille bilen i læ er, at du slipper for at skovle sne, for at kunne komme afsted om morgenen. Derudover beskytter du bilen mod nedfald, der kan give ridser i lakken og kan koste dyrt ved mekanikeren. Og står den i en lukket garage eller p-kælder, slipper du tilmed for at skulle op en halv time før, for at skrabe is om morgenen.

Om sommeren

Sommermånederne kan være hårde ved din bils motor, hvilket kan resultere i, at bilen går i stå, eller at motoren simpelthen brænder sammen. Find derfor altid en parkeringsplads i skyggen, hvis du har mulighed for det, så motoren og motorolien ikke overopheder. Du kan også købe et smart dækken til din bil, der beskytter mod solens stråler på de rigtig varme dage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *