Skip to content

De rette spinnere

6 år ago

368 words

Du kan have nok så meget udstyr i tasken og mellem hænderne, når du skal forsøge dig med spinnefiskeri, men hvis din spinne ikke appellerer til fiskene, så ender du måske med at gå tomhændet hjem.

Der findes mange forskellige fiskemetoder, hvor du blandt andet kan fiske fluefiskeri, medefiskeri og  spinnefiskeri. Sidstnævnte vil vi komme nærmere ind på her.

Selv hvis du er helt ubekendt med lysfiskefaget, så tør vi næsten godt gætte, at du har set fiskere fiske med spinnere, for selvom den gængse fiskeform nok beror på karikaturtegninger af en person, der halvsover med en doven line i vandet med en prop, så ser det så overskudsagtigt og sejt ud, når en fisker står og kaster linen ud med sin spinne for at hale den ind igen og gentage processen.

Det kan virke som et sisyfos-arbejde at kaste en line ud gentagende gange, men udover at det er godt for kroppen at blive rørt med denne metode, så er det faktisk en effektiv form at tryllebinde de andre fisk til at tro, at lokkemidlet faktisk er en ægte fisk og ikke den falske vare.

For fisk er jo netop kendetegnet ved at svømme, og når ens spinnere efterligner fiskens bevægelse i vandet, så er der stor chance for, at fisken vil bide på.

Spinnere kan således sammenlignes lidt med fiskeblink, hvor spinnere dog er kendetegnet ved at rotere i vandet, når man halen snøren ind efter et kast.

 

Disse spinnere kommer i mange forskellige former, farver og udtryk. Man kan inddele dem i forskellige kategorier efter, hvad man vil fange:

– Små spinnere: under 10 gram. Velegnet til ørreder og aborer.

– Normale spinnere: cirka 12 gram. Velegnet til ørreder, laks og gedder.

– Store spinnere: Cirka 15 gram. Velegnet til torsk, laks og ørreder.

– Special spinner: Skabes efter specifikke fangstbehov.

 

God fornøjelse med dit spinnefiskeri!