Skip to content

Dit valg af fodtøj har betydning for dit helbred

2 år ago

318 words

Hele vores krop sættes i bevægelse hver gang vi tager et skridt, og fordi der ikke findes to sæt fødder i verden som er ens, er det heller ikke et hvilket som helst sæt sko der kan passe til alle. Derfor er det vigtigt at vælge et par sko, som understøtter dine fødder der, hvor der er brug for det. Dette er ekstra vigtigt, hvis du har et job, hvor du tager rigtigt mange skridt, eksempelvis i sundhedssektoren. Her er det vigtigt at forebygge de skader, som kan forekomme ved brug af forkerte sko.

Derfor anbefales det særligt for folk der arbejder i sundhedssektoren at anvende ergonomiske sko på arbejdspladsen, og selvfølgelig også udenfor jobbet. Ergonomi betyder læren om samspillet mellem mennesker og andre fysiske genstande, eksempelvis en stol eller et par sko. Der findes en lang række sundhedsmæssige fordele ved at bruge ergonomiske sko, og herunder kan du læse et udpluk af dem.

  • De fleste af denne type sko fås med en bund, som er anatomisk udformet til at passe til en fod. Det betyder at skoen føles behagelig og blød omkring foden.
  • Derudover er langt de fleste ergonomiske sko også produceret med en stødabsorberende undersål. Det vil sige, at stødet fra skoens møde med gulvet bliver delvist standset af skoens sål. Dette mindsker risikoen for skader i led og muskler.
  • Sidst men ikke mindst øger ergonomisk fodtøj den generelle arbejdsglæde og trivsel hos medarbejderne. Dette resulterer i sidste ende i et positivt udbytte for arbejdspladsen, som får glade medarbejdere der leverer effektivitet og veludført arbejde.

image-1

Så hvis din virksomhed eller arbejdsplads endnu ikke har taget stilling til eller sørget for medarbejdernes fodtøj, har i nu mindst tre gode grunde til at indføre ergonomiske sko i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *