Skip to content

Ny restaurant? Her er 3 gode råd til dig

4 år ago

288 words

Har du en drenge- eller pigedrøm om at starte din helt egen restaurant og stå som chef i eget køkken? Så er der mange ting, du skal være opmærksom på, og du vil helt sikkert i starten komme til at bruge tid på opgaver, som involverer alt andet end lige madlavningen. Vi giver dig her gode råd med på vejen.

Der er forskel på køkken og storkøkken

Når du køber inventar til dit køkken i restauranten, skal du ikke gå til alle de steder, hvor du som privat forbruger ville købe køkkenudstyr. Du skal handle engros og med henblik på at købe ind til et storkøkken, hvor tingene er lidt mere praktiske end pæne. Du kommer blandt andet helt sikkert til at skulle bruge arbejdsborde i rustfrit stål, som det er utroligt nemt at lave mad på og efterfølgende rengøre.

Få styr på dine råvarer

Råvarerne er dem, der definerer din forretning, og det gælder om at finde kvalitet til så billige penge så muligt. Der findes mange forskellige leverandører, men du bør ikke nødvendigvis vælge det første og det billigste. Det første besøg fra en kunde vil være det, der afgør, om de kommer igen, og derfor skal maden bare sidde lige i skabet.

Undgå et for langt menukort

Jo længere menukort bliver, jo flere retter og processer skal kokken huske, og jo flere madvarer skal der købes ind. Folk klager ikke, hvis de kun kan vælge mellem 5 retter i stedet for 15. Find nogle kerneretter, der er med til at definere netop din restaurant.