Tøj til for tidligt fødte børn

By:

Når der er en lille ny på vej i familien er der mange ting man som kommende forældre kan forberede sig på. Man kan klargøre babyværelse og barnevogn, man kan indkøbe sutteflasker, bleer og tøj. Man kan stort set have alt klart til den lille inden ankomsten. Hvad man dog ikke kan planlægge eller kontrollere er hvor stor babyen vokser sig inde i moderens mave, eller hvornår han eller hun har tænkt sig at melde sin ankomst. Mange nybagte forældre oplever, at deres baby enten bliver født for tidligt eller født meget mindre end de havde forventet. I en sådan situation kan man som forældre opleve, at man ikke har noget tøj der passer, og at den lille nærmest drukner i de dragter man ellers i bedste mening har købt på forhånd, fordi man slet ikke er forberedt på den for tidlige fødsel. I sådanne situationer er det ofte nødvendigt at anskaffe præmatur tøj.

Hos farmorsoutlet kan man købe præmatur tøj, som er tøj til for tidligt fødte eller nyfødte, som er mindre end gennemsnittet. Præmatur tøj kan derfor fås ned til de allermindste størrelser, så babyer, der får en for tidlig start på livet, eller bare er ganske små ved fødslen, kan blive klædt på i tøj, der faktisk passer dem. Det præmature tøj fås helt ned i størrelse 32, som passer en nyfødt med en vægt på omkring 1,5 kg. Præmatur tøj kan desuden fås helt ned i størrelser, som passer neonatale på ned til 0.90 kg. Man skal være opmærksom på, at præmatur tøj ikke er det samme som almindeligt babytøj, både hvad angår størrelser og design. 

Præmatur tøj er ofte specialdesignet således, at det er praktisk i forhold til ophold på sygehuset. Her skal tøjet gerne være let at få af og på den lille, samtidig med, at det er vigtigt at det er behageligt og hygiejnisk. Der skal eventuelt være plads og åbninger i tøjet til sonder, drop og andre hjælpemidler til babyens første uger i verden, som i disse tilfælde ofte foregår i kuvøse – alt sammen noget som præmatur tøj er specielt fremstillet til. Desuden kan præmatur tøj oftest åbnes helt, så det ikke er nødvendigt at presse dragterne ned over den nyfødtes sarte hoved. I stedet er dragterne ofte udformet i et slå-om design, eller med mulighed for ekstra åbning i udskæringen, som gør påklædningen nemmere og mere skånsom for den lille. præmatur tøj skal altså både være komfortbelt for den lille og praktisk i forhold til pleje. 

Posted in: Uncategorized